Moet er een ziekenhuis in de buurt zijn als ik of mijn kind in het buitenland op vakantie ga(at)?

Mensen met achondroplasie kunnen in de meeste gevallen prima op vakantie gaan. Of er veel extra geregeld moet worden voor een vakantie hangt af van het type en de ernst van de klachten.

  • Het is verstandig om te weten of er goede voorzieningen zijn op het vakantieadres. Mocht er toch iets acuuts gebeuren, dan is het handig om van tevoren een overzicht te maken van ziekenhuizen in de buurt van uw vakantieadres.
  • Voor vragen tijdens uw vakantie kunt u altijd telefonisch bij uw eigen arts of verpleegkundige in het expertisecentrum terecht.
  • Meestal is tijdens een vakantie een bezoek aan een onbekende arts niet nodig, als van tevoren met uw eigen arts goede afspraken zijn gemaakt.
  • Voldoende medicijnen meenemen is belangrijk.
  • Ook is het goed om een brief of kaartje mee te nemen waar bijzonderheden op vermeld staan die van belang kunnen zijn. Als u naar het buitenland gaat is het handig deze informatie in de Engelse taal mee te nemen. Overleg met uw arts of deze een brief kan meegeven.
  • U of uw kind kunt ook een medisch paspoort of een spoedkaartje bij zich dragen.

Andere veelgestelde vragen

Bent u patiënt of mantelzorger en heeft u een vraag?

Staat uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Stel deze vraag dan aan de specialisten van het expertisenetwerk via het contactformulier. Zij helpen u graag.

Stel een vraag
Weet u wat u moet doen in een spoedsituatie?
Wat te doen bij spoed